boa vets for vets

Wie zijn we?

Maak kennis met het boa-team

boa ontstond toen 9 onafhankelijke dierenartsenpraktijken elkaar vonden in dezelfde uitdagingen en toekomstdromen. Het drijvende team achter boa zijn stuk voor stuk dierenartsen die dromen, denken, durven, doen en doorzetten. We bundelen onze krachten en laten ons inspireren en ondersteunen door professionals en specialisten uit elk vakgebied. Bekijk hier wie we zijn en waarom we samen boa oprichtten.


 

Ninja De Coninck - Dierenartsenpraktijk Heizijde, Lebbeke

“Na ervaring te hebben opgedaan in een bestaande groepspraktijk, startte ik in 2011 mijn eigen eerstelijnspraktijk op. Die is uitgegroeid tot een volwaardige groepspraktijk, waar ik met hart en ziel voor werk. Ik ben trots op waar ik vandaag sta: ik kan mensen een fijne job bieden en ons cliënteel een topservice verzekeren. Net als de praktijk blijf ik zelf ook groeien als dierenarts en zaakvoerder.”

Binnen boa kunnen we onze kennis, ervaring en mening delen met elkaar, zonder onze eigen vrijheid te moeten opgeven. Dit geeft mij energie en inspiratie om mijn praktijk verder te professionaliseren.”

BOA dierenarts Ninja De Coninck

 

BOA dierenarts Philip De Cooman

Philip De Cooman - Dierenartsenpraktijk Coranimo, Vilvoorde

“Coranimo, de naam van onze praktijk, betekent ‘hart voor dieren’ en dat is ook hoe ik naar mijn job kijk. Ik vind het boeiend om moeilijke cases op te lossen en het geeft mij telkens weer voldoening als ik eigenaars kan vertellen dat hun dier weer beter wordt. Ik geniet er ook van om onze zaak te zien groeien en ons team een leuke job te bieden waar ze zelf ook voldoening uit halen.”

boa is een goede zaak voor mijn praktijk, mijn medewerkers en mezelf. Door samen te werken evolueert de praktijk sneller, kunnen we medewerkers beter ondersteunen en hou ik meer tijd over voor mezelf en mijn gezin.”


 

Katrien De Roover - Dierenartsenpraktijk De Roover, Zottegem

“Ik deed ervaring op als internist in binnen-en buitenland en startte in 2013 mijn eigen spoed-en doorverwijspraktijk. Als Europees Specialist Interne Geneeskunde ben ik gepassioneerd door de wetenschap en deel ik die kennis graag met collega's. Mijn job is mijn passie, maar naast kwalitatieve geneeskunde vind ik een positieve werksfeer en een goede work-life balance erg belangrijk.”

boa geeft mij veel energie: het is een kans om mijn onafhankelijkheid en eigenheid te behouden en toch steeds beter te worden. Het ondernemerschap van dierenartsen krijgt zuurstof door kennis te delen, samen problemen op te lossen en ideeën te sprokkelen.

BOA dierenarts Katrien De Roover

 

BOA dierenarts Elke Eskens

Elke Eskens - Dierenartsenpraktijk Animalis, Sint-Katelijne-Waver

“Combineer mijn liefde voor dieren en mijn interesse voor de wetenschap, en mijn beroep is een vanzelfsprekende keuze. Na mijn opleiding en internship kleine huisdieren ging ik aan de slag bij dierenartsenpraktijk Animalis, waar ik na enkele jaren mede-zaakvoerder werd. Ik ben trots op onze praktijk, die ik - samen met Kris Jacobs - heb zien uitgroeien tot een succesvolle groepspraktijk met 5 dierenartsen en 2 assistenten. We nemen er ruim de tijd voor elke patiënt en ik hou van het persoonlijk contact met onze klanten.”

Lid worden van boa leek mij vanzelfsprekend: deel uitmaken van een groter geheel, zonder je eigenheid te moeten opgeven. Ik zie alleen maar voordelen. Het helpt mij om efficiënter te werken, de praktijk te doen groeien, en een betere work-life balance te creëren voor mijzelf en ons team.”


 

Sylvia Goffin - Dierenartsenpraktijk Animali, Halle

“Dierenarts worden was voor mij altijd een evidentie. Ik heb vooral interesse in oftalmologie, tandheelkunde, interne geneeskunde, verloskunde en voortplanting. Maar ik hou me ook graag bezig met het management van onze praktijk. Ik ben vooral trots op ons teamwerk, onze fijne klanten en patiënten, en het nieuwe praktijkgebouw dat we samen hebben bedacht.”

boa is een plus voor elke dierenarts die op een onafhankelijke manier vooruit wil. Samen sta je sterker. Zo kan ik beter aankopen, breidt mijn netwerk zich uit, en vind ik oplossingen voor uitdagingen op vlak van marketing en management.”

BOA dierenarts Sylvia Goffin

 

BOA dierenarts Kris Jacobs

Kris Jacobs - Dierenartsenpraktijk Animalis, Sint-Katelijne-Waver

“Mensen helpen om hun dier gezond te krijgen of te houden: het is een job met een plus. Naast dierenarts kleine huisdieren, ben ik licentiaat in de keuring van voedingswaren van dierlijke oorsprong. Sinds 2016 werk ik samen met Elke Eskens in de praktijk die we samen uitgebouwd hebben. We kijken ernaar uit om die gaandeweg verder te specialiseren.”

boa helpt ons om overeind te blijven in het evoluerende landschap van groepspraktijken, consolidatie en ketenvorming. Samenwerken met gelijkgezinde collega’s geeft een andere kijk op praktijkvoering, management en organisatie. Met meer werkplezier en voldoening als gevolg.”


 

Birgit Leën - Dierenartsenpraktijk Animali, Halle

“Dieren zijn prachtig en geneeskunde is boeiend: 1 + 1 is voor mij gelijk aan 3! Dieren op hun gemak stellen, de klant goed begrijpen en na klinisch onderzoek tot een diagnose komen, dat maakt mij telkens weer blij. Ik verdiep mij voor de praktijk vaak in de nieuwste diergeneeskundige inzichten en technieken. En ook management en human resources neem ik graag op mij.”

Dankzij boa blijven we als onafhankelijke dierenartsen weerbaar in een snel veranderende markt. Aankoop, bedrijfsvoering, praktijkmanagement, opleidingen,... Door onze krachten te bundelen kunnen we veel verschil maken voor elkaar.”

BOA dierenarts Birgit Leën

 

BOA Wald Leën

Wald Leën - Walution

“Als master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Marketing ondersteun ik de leden op vlak van professioneel praktijkmanagement en succesvol financieel beheer. Processen vereenvoudigen, de workflow optimaliseren, het geeft mij een boost als ik een zaak efficiënter kan laten draaien zodat mensen betere resultaten halen zonder verlies van tijd, middelen en energie.”

Ik zie bij boa een team van enthousiaste, gedreven leden met een prachtige missie. De sector is volop in beweging en dat is boeiend. Ik zet graag mijn expertise in om de missie te helpen slagen.”


 

John Smets - Dierenartsenpraktijk Vetocambre, Brussel

“Sinds 2009 run ik mijn eigen praktijk Vetocambre. Tegelijk was ik 7 jaar hoofddierenarts van de Stichting Prins Laurent, richtte ik een doorverwijsdienst orthopedie en traumatologie op, en werk ik ook als freelance consulent orthopedie en traumatologie voor collega’s. Ik geniet ervan gewonde dieren beter te kunnen maken. Na een ongeluk en revalidatie heeft de patient zo nog een heel leven voor zich.”

boa helpt mij om sterk te staan in een sterk evoluerende markt. De problemen waar ik tegenaan loop in mijn praktijk, kan ik nu delen met collega’s. Het brengt oplossingen sneller en efficiënter dichterbij.”

BOA dierenarts John Smets

 

BOA dierenarts Koen Van Hemelryck

Koen Van Hemelryck - Dierenartsencentrum Coranimo, Vilvoorde

“Ooit deed ik studentenwerk in een winkel voor exotische dieren en dierentuindieren. Het gevolg: ik ben nu dierenarts met specifieke interesse in vogels, reptielen, konijnen en knaagdieren. In 2016 hervormden Philippe de Cooman en ik de bestaande praktijk tot het huidige Coranimo. We doen er met een topteam aan kwalitatieve diergeneeskunde in een mooi kader. Ik hou van de variatie en de uitdaging van mijn job en ook het management van de praktijk doe ik met plezier.”

boa betekent voor mij dat ik ondersteuning krijg, zonder mijn zaak uit handen te moeten geven. Het netwerk geeft me meer plezier in het management van de praktijk.”


 

Jody Veldeman - Dierenartsenpraktijk Radius, Aalst

“Ik ben geboeid door wetenschap en zorgen zit in mijn hart: als zelfstandig praktijkdierenarts vind ik beide passies terug in mijn werk. Na een internship kleine huisdieren aan de universiteit van Gent sta ik sinds 2011 aan het roer van Radius, die van eerstelijns-basispraktijk intussen uitgroeide tot een moderne mini-kliniek met een professioneel team. Ik geniet van mijn job. Vooral op die drukke dagen wanneer de praktijk als een geoliede machine werkt.”

boa neemt druk van mijn schouders bij het multitasken als dierenarts, zaakvoerder, collega, partner en mama. Samen met collega’s de toekomst voor onafhankelijke dierenartsen vorm geven helpt mij groeien als professional en als mens.”

BOA dierenarts Jody Veldeman

 

BOA dierenarts Kathelijn Vermote

Kathelijn Vermote - Chirurgie Gezelschapsdieren, Lennik

“Een passie voor dieren en voor chirurgie bracht mij via mijn studie, een Europese specialisatie, een residency aan UGent, en mijn eigen spoed- en doorverwijskliniek voor kleine huisdieren, tot waar ik vandaag sta. Als freelance chirurg voor dierenartsenpraktijken in heel België kan ik mijn kennis up to date houden en collega’s bijstaan bij de empathische zorg voor zeldzame cases.”

boa kan een verschil maken voor zelfstandige dierenartsen die zich vaak wegcijferen voor hun job. Door samen te werken wordt het makkelijker om kwalitatieve diergeneeskunde te bieden met een persoonlijke aanpak én met aandacht voor work-life balance.”


 

boa : best option for the animal

  • Optimaliseer je praktijk
  • Beleef plezier aan je werk
  • Geniet van het resultaat